تبلیغات
مرجع اطلاعات پزشکی - مطالب دی 1392
 
درباره وبلاگ


مرجع اطلاعات پزشکی

مدیر وبلاگ : site059
نظرسنجی
مایل به دیدن چه مطالبی در سایت 059 هستید ؟








آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
مرجع اطلاعات پزشکی
مرجع اطلاعات پزشکی
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
شنبه 28 دی 1392 :: نویسنده : site059

از سی تی اسکن چه می‌دانید؟

با انجام یک بار سی تی اسکن، مقدار پرتوهای هجوم آورنده به بدن تقریبا کمتر از میزانی است که خطر جدی برای بدن داشته باشد. البته این را هم بگوییم که این روش تشخیصی، انقلابی در تشخیص بیماری ها و شرایط بالینی برپا کرد.
در روش سی تی اسکن با استفاده از صدها پرتو اشعه ایکس، عکس هایی از قسمت های متفاوت یک عضو داخلی بدن گرفته می شود.

به گزارش تبیان، همه ما به دنبال طول عمر و سلامتی بیشتر در زندگی هستیم. علاقه بشر به بقا و زنده بودن عامل بسیاری از پیشرفت ها در علوم و فنون جدید است. اما با پیشرفت زندگی ماشینی ، ترس و اضطراب از بیماری های مزمن نیز در حال افزایش است.

این روزها دیگر علت شایع مرگ‌ومیر، بیماری سل و آبله و وبا نیست، بلکه انسان ها با دستان خود ابزار خاتمه دهنده به زندگی شان را فراهم می آورند. یکی از بیماری هایی که در زمان های قدیم صدایی از آن به گوش نمی رسید، بیماری سرطان است. در حالی که امروزه می دانیم با افزایش سن خطر سرطان در حال افزایش است. اما علت واقعی چیست؟

با پیشرفت علم پزشکی، راه های متداول تشخیص و درمان بیماری ها بیش از پیش مورد بررسی قرار گرفته است. برای مثال، ۹۰ درصد روش های تشخیص و عکسبرداری بدن مورد تایید انجمن سلامت بین الملل یا همان NHS است. اما امروزه بسیاری از کشورها برای تشخیص بیماری های مختلف بیش از پیش از روش اسکن کامل بدن استفاده می کنند.

اما آیا این روش تشخیصی در کنار تمام فوایدش، امنیت هم دارد یا خطراتی دارد؟

روش های اسکن بدن


اسکن در لغت به معنای "کاوش" و "انتشار امواج در یک سمت معین" است که در علم پزشکی به منظور بررسی وضعیت اعضای داخلی بدن از آن استفاده می شود.

انواع مختلفی از اسکن وجود دارد که رایج ترین و پرکاربردترین نوع آن در پزشکی، CT scan (سی تی اسکن) یا همان پرتونگاری کامپیوتری است.

MRI (ام آر آی) یا همان عکسبرداری با رزونانس امواج مغناطیسی نوع دیگری از اسکن است که البته به منظور اسکن کل بدن، کارایی کمتری دارد.

ناهنجاری هایی که خیلی از افراد بعد از انجام اسکن ها و مخصوصا اسکن کل بدن گزارش می کنند بیش از آنکه مربوط به پرتوهای عکسبرداری باشد، از استرس و نگرانی فرد در زمان انجام اسکن کل بدن و ورود به تونل اسکن ناشی می شود

در روش سی تی اسکن با استفاده از صدها پرتو اشعه ایکس، عکس هایی از قسمت های متفاوت یک عضو داخلی بدن گرفته می شود. تجمع این امواج در هر قسمت از بدن، تصویر تنها بخش کوچکی از آن را ایجاد می کنند و برای بخش کوچک دیگر لازم است این چند صد پرتو برای بار دیگر تجمع یافته و تصویر دیگری را ایجاد کنند.

سی تی اسکن می تواند تصویر قسمت های مختلف بدن نظیر کبد، ریه، عروق خونی، مغز و اعصاب و همچنین استخوان ها را فراهم آورد.

پرتوها و تخریب DNA

انرژی هسته ای، بمب های هسته ای و حتی خطرات تاریکخانه ها برای افرادی که عکس ها را ظاهر می کنند، همگی این را به ما یاد آوری می کنند که پرتوها از هر نوعی که باشند، مخصوصا پرتوهای یونیزه کننده می توانند به بدن آسیب بزنند.

پرتوهای یونیزه کننده پرتوهای بسیار با نفوذ و پشت سر هم هستند. انرژی این پرتوها آنقدر زیاد است که به راحتی می تواند DNA سلول ها را تخریب کند. این قدرت تاثیر بر DNA است که سرطان زایی اسکن های مکرر را منجر می شود. قطعا ما نخواهیم توانست با تاثیرات اسکن بدن، مقابله کنیم.

بحث بر سر اینکه چه مقدار پرتو یونیزه کننده برای بدن قابل تحمل است، برای سال های متوالی ادامه داشته است. اما آنچه که امروز می دانیم آن است که تاثیرپذیری از معایب این پرتوها با افزایش سن افزایش می یابد.

بنابراین از آنجایی که تنها عامل ایجاد سرطان پرتوها نبوده و عوامل متعددی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند، عاقلانه آن است که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان، سبک زندگی سالمی را انتخاب کنیم.

اما جالب است که امروزه استفاده از همین پرتوهای مخرب برای درمان تومورهای سرطانی نیز افزایش یافته است. اگرچه در اینجا نیز استفاده بیش از حد و تنظیم نشده این پرتوها، سلامت اعضای بدن را تهدید خواهد کرد.

بنابراین بهترین راه انتخابی توسط پزشکان، کنترل مواجهه با این پرتوها هنگام تشخیص و درمان بیماری ها می باشد.

اسکن کل بدن روشی گران قیمت است که فرد بر تخته ای متحرک دراز کشیده و وارد تونل عکسبرداری می شود.

MRI در مقایسه با CT scan گران تر است، چراکه تجهیزات و لوازم این روش پیچیده تر از CT scan است.

خطرات سلامتی


با انجام یک بار سی تی اسکن، مقدار پرتوهای هجوم آورنده به بدن تقریبا کمتر از میزانی است که خطر جدی برای بدن داشته باشد. البته این را هم بگوییم که این روش تشخیصی، انقلابی در تشخیص بیماری ها و شرایط بالینی برپا کرد.

موقع انجام یک مرتبه سی تی اسکن آن هم در یک بخش خاص بدن، مزایای این اسکن بیشتر از معایب و خطرات آن خواهد بود. اما اگر شما به طور پی دی پی سی تی اسکن داشته باشید، مثلا هر ۵ سال یکبار، آن زمان است که باید نگران معایب و خطرات باشیم.

آمارها نشان می دهند که تقریبا از هر صدهزار فرد ۴۰ تا ۷۰ ساله، ۲۴۰ نفر از سرطان و اثرات مستقیم پرتوهای اسکن بدن، جان خود را از دست می دهند.

سی تی اسکن منجر به اختلالات روانی می شود؟


خیلی افراد معتقدند که اسکن بدن موجب آسیب های مغز و اعصاب می شود.

بسیاری از افراد معتقدند که اسکن ها و مخصوصا اسکن کل بدن، موجب اختلالات روانی می شود.

در اینجا لازم است بگوییم ناهنجاری هایی که خیلی از افراد بعد از انجام اسکن ها و مخصوصا اسکن کل بدن گزارش می کنند بیش از آنکه مربوط به پرتوهای عکسبرداری باشد، از استرس و نگرانی فرد در زمان انجام اسکن کل بدن و ورود به تونل اسکن ناشی می شود.

به طور کلی اگرچه مواجهه با پرتوهای سی تی اسکن و پرتودرمانی (رادیوتراپی یا اشعه درمانی) معایبی برای بدن داشته و فرد را مستعد جهش های ژنتیکی و سرطان می کنند، اما تا زمانی که روش تشخیصی و درمانی بهتری برای جایگزینی با این اسکن ها وجود ندارد، عاقلانه آن است که ما با تغییر سبک زندگی در جهت ارتقای سلامت، مانع تاثیر عوامل مخرب در ابتلا به سرطان و سایر بیماری ها شویم. 




نوع مطلب : سلامت عمومی، 
برچسب ها : از سی تی اسکن چه می‌دانید؟ با انجام یک بار سی تی اسکن، مقدار پرتوهای هجوم آورنده به بدن تقریبا کمتر از میزانی است که خطر جدی برای بدن داشته باشد. البته این را هم بگوییم که این روش تشخیصی، انقلابی در تشخیص بیماری ها و شرایط بالینی برپا کرد. در روش سی تی اسکن با استفاده از صدها پرتو اشعه ایکس، عکس هایی از قسمت های متفاوت یک عضو داخلی بدن گرفته می شود. به گزارش تبیان، همه ما به دنبال طول عمر و سلامتی بیشتر در زندگی هستیم. علاقه بشر به بقا و زنده بودن عامل بسیاری از پیشرفت ها در علوم و فنون جدید است. اما با پیشرفت زندگی ماشینی، ترس و اضطراب از بیماری های مزمن نیز در حال افزایش است. این روزها دیگر علت شایع مرگ‌ومیر، بیماری سل و آبله و وبا نیست،
لینک های مرتبط :


چگونه ورزش باعث سوختن چربی‌ها می‌شود

مطالعات قبلی نشان داده بودند که پروتئینی به نام PGC-1 آنها سوخت و ساز عضلات و واکنش آنها به ورزش را تنظیم می‌کند، اما این که چگونه پروتئین PGC-1 آنها بر بافت‌های دیگر تاثیر می‌گذارد مشخص نبود.

پیش از این مشخص شده بود که پروتئین خاصی در بدن بر اثر ورزش، سوخت و ساز ماهیچه‌ها را تنظیم می‌کند، اما این قضیه هنوز مشخص نبود که این پروتئین چگونه بر سوزاندن کالری در بافت‌های دیگر تاثیر می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، این مساله واضح است که ورزش باعث افزایش سلامتی و طول عمر می‌شود. با این حال تغییراتی که بر اثر ورزش در بدن ایجاد می‌شوند تا این فواید را ایجاد کنند، کمتر مشخص شده‌اند.

تحقیقات جدیدی که در مجله "سوخت و ساز سلول‌ها" در ماه ژانویه منتشر شده است نشان می‌دهد که مولکول خاصی به هنگام ورزش تولید می‌شود که تاثیرات خوبی بر سوخت و ساز در ورزش می‌گذارد.

دکتر روبرت گرزتن، از مرکز تحقیقاتی قلب و عروق در دانشگاه هاروارد می‌گوید: تحقیقات ما نشان داده است، سیگنال‌های که در یک ارگان مانند ماهیچه‌هایی که در ورزش دیگر هستند، تولید می‌شوند و به جریان خون وارد می‌شوند و بر بافت‌های دیگر مانند سلول‌های چربی و کبد تاثیر می‌گذارند.

مطالعات قبلی نشان داده بودند که پروتئینی به نام PGC-1 آنها سوخت و ساز عضلات و واکنش آنها به ورزش را تنظیم می‌کند، اما این که چگونه پروتئین PGC-1 آنها بر بافت‌های دیگر تاثیر می‌گذارد مشخص نبود.

با کمک بررسی‌هایی که بر روی موش‌ها انجام شد. مشخص شد که با کمک ترشح متابولیست بتا آمینوسوبرتریک، اسید (BAIBA) سلول‌های چربی بیشتری در معرض ژن‌های کالری سوز قرار می‌گیرد. به این ترتیب کاهش وزن صورت می‌گیرد و میزان قند خون کنترل می‌شود.

تجزیه و تحلیل‌هایی که انجام شده نشان می‌دهد میزان BAIBA به هنگام ورزش افزایش می‌یابد. بالا رفتن میزان BAIBA رابطه عکس با افزایش میزان قند خون ، انسولین، تری گلسیرید و کلسترول دارد.

افزایش BAIBA از سندروم متابولیک جلوگیری می‌کند و باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و بیماری‌هایی از این قبیل می‌شود.





نوع مطلب : سلامت عمومی، 
برچسب ها : چگونه ورزش باعث سوختن چربی‌ها می‌شود مطالعات قبلی نشان داده بودند که پروتئینی به نام PGC-1 آنها سوخت و ساز عضلات و واکنش آنها به ورزش را تنظیم می‌کند، اما این که چگونه پروتئین PGC-1 آنها بر بافت‌های دیگر تاثیر می‌گذارد مشخص نبود. پیش از این مشخص شده بود که پروتئین خاصی در بدن بر اثر ورزش، سوخت و ساز ماهیچه‌ها را تنظیم می‌کند، اما این قضیه هنوز مشخص نبود که این پروتئین چگونه بر سوزاندن کالری در بافت‌های دیگر تاثیر می‌گذارد. به گزارش ایسنا، این مساله واضح است که ورزش باعث افزایش سلامتی و طول عمر می‌شود. با این حال تغییراتی که بر اثر ورزش در بدن ایجاد می‌شوند تا این فواید را ایجاد کنند، کمتر مشخص شده‌اند. تحقیقات جدیدی که در مجله "سوخت و ساز سلول‌ها" در ماه ژانویه منتشر شده است نشان می‌دهد که مولکول خاصی به هنگام ورزش تولید می‌شود که تاثیرات خوبی بر سوخت و ساز در ورزش می‌گذارد. دکتر روبرت گرزتن، از مرکز تحقیقاتی قلب و عروق در دانشگاه هاروارد می‌گوید: تحقیقات ما نشان داده است،
لینک های مرتبط :


زمان ممنوعه برای گرفتن "رژیم لاغری" در خانم‌ها

همینطور پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی بانوان دچار اضافه وزن می‌شوند که در این حالت بلافاصله بعد از سپری شدن دوران نقاهت گرفتن رژیم‌های غذایی نفت و سخت می‌تواند سبب عود مجدد بیماری شود.
پژوهشگران یکی از حوادث مهم در زندگی زنان را ازدواج آن‌ها می‌دانند، اما گاهی اوقات برخی تصمیمات در زمینه کاهش وزن می‌تواند مشکلاتی برای خانم‌ها به وجود آورد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران با انجام مطالعه بر روی افراد مختلفی که رژیم لاغری می‌گیرند، توصیه می‌کنند که گاهی‌ اوقات برخی شرایط سبب می‌شود که افراد آمادگی لازم برای گرفتن رژیم غذایی نداشته باشند. 

گفتنی است، از جمله زمان‌های اشتباهی که خانم‌ها بویژه تصمیم برای شروع رژیم لاغری می‌گیرند، بعد از زایمان است که در این زمان بانوان به دلیل شیردهی به کودک نیاز به مصرف مواد غذایی مناسب دارند و عدم مصرف این مواد غذایی و گرفتن رژیم‌های سفت و سخت باعث ضعیف شدن مادر و عدم رساندن مواد ویتامینی لازم به نوزاد می‌شود. 

بررسی‌ها نشان می‌دهند، همینطور پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی بانوان دچار اضافه وزن می‌شوند که در این حالت بلافاصله بعد از سپری شدن دوران نقاهت گرفتن رژیم‌های غذایی نفت و سخت می‌تواند سبب عود مجدد بیماری شود. 

یکی از زمان‌های اشتباه برای تصمیم به لاغری در خانم‌ها قبل از عروسی است که با وجود لاغر شدن ظاهری می‌تواند سبب ضعیف شدن عروس برای انجام مقدمات عروسی مانند خرید وسایل و جهیزیه شود، همچنین در این زمان در صورتی که وزن عروس منطقی باشد، اما او تمایل به لاغری شدید تنها به خاطر لباس عروس پیدا کند‌، می‌تواند سبب آسیب به پوست و موی او در روز عروسی و ریزش شدید مو به دلیل استرس و رژیم لاغری شود. 

پژوهشگران تنظیم وعده غذایی سالم و ورزش را برای تمام زمان‌ها به خا‌نم‌ها توصیه می‌کنند تا از انجام اقدامات اورژانسی برای لاغری ایمن باشند. 




نوع مطلب :
برچسب ها : زمان ممنوعه برای گرفتن "رژیم لاغری" در خانم‌ها همینطور پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی بانوان دچار اضافه وزن می‌شوند که در این حالت بلافاصله بعد از سپری شدن دوران نقاهت گرفتن رژیم‌های غذایی نفت و سخت می‌تواند سبب عود مجدد بیماری شود. پژوهشگران یکی از حوادث مهم در زندگی زنان را ازدواج آن‌ها می‌دانند، اما گاهی اوقات برخی تصمیمات در زمینه کاهش وزن می‌تواند مشکلاتی برای خانم‌ها به وجود آورد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران با انجام مطالعه بر روی افراد مختلفی که رژیم لاغری می‌گیرند، توصیه می‌کنند که گاهی‌ اوقات برخی شرایط سبب می‌شود که افراد آمادگی لازم برای گرفتن رژیم غذایی نداشته باشند. گفتنی است، از جمله زمان‌های اشتباهی که خانم‌ها بویژه تصمیم برای شروع رژیم لاغری می‌گیرند، بعد از زایمان است که در این زمان بانوان به دلیل شیردهی به کودک نیاز به مصرف مواد غذایی مناسب دارند و عدم مصرف این مواد غذایی و گرفتن رژیم‌های سفت و سخت باعث ضعیف شدن مادر و عدم رساندن مواد ویتامینی لازم به نوزاد می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهند، همینطور پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی بانوان دچار اضافه وزن می‌شوند که در این حالت بلافاصله بعد از سپری شدن دوران نقاهت گرفتن رژیم‌های غذایی نفت و سخت می‌تواند سبب عود مجدد بیماری شود. یکی از زمان‌های اشتباه برای تصمیم به لاغری در خانم‌ها قبل از عروسی است که با وجود لاغر شدن ظاهری می‌تواند سبب ضعیف شدن عروس برای انجام مقدمات عروسی مانند خرید وسایل و جهیزیه شود،
لینک های مرتبط :


شنبه 28 دی 1392 :: نویسنده : site059

7 خوراکی که "پیرتان" می کند!

مصرف میان‌ وعده‌های شور باعث افزایش فشار خون شده و تحقیقات نشان داده مصرف زیاد مواد شور و چرب باعث ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن و همچنین پیری پوست
روغن‌های صنعتی كه در تهیه چیپس‌ها و سایر اسنک‌ها کاربرد دارند، سبب درد شكم و سایر مشکلات گوارشی می‌شود و مصرف آنها باعث می‌شود که افراد کمتر به سوی خوردن میوه و سبزی كه پوست را شاداب می‌كنند، بروند.

متخصصان تغذیه می‌گویند 7 غذا وجود دارد که حتما باید از مصرف آنها اجتناب کرد و مخصوصا سالمندان باید از مصرف آنها خودداری كنند 

فست‌ فود: لازم نیست در مورد "غذاهای آماده" زیاد صحبت کنیم، چرا که بیشتر افراد در مورد مضرات آنها زیاد شنیده‌اند. تنها یک جمله کافی است. فست‌فود نخورید.

روغن‌های اشباع: از خریدن و خوردن کلوچه‌ها، شیرینی‌ها، فست‌فود و یا هر غذایی که با "روغن‌های اشباع" تهیه شده خودداری کنید تا هم جلوی "بیماری قلبی" را بگیرید، هم جلوی پیری را.

روغن‌های صنعتی: روغن‌های صنعتی كه در تهیه چیپس‌ها و سایر اسنک‌ها کاربرد دارند، سبب درد شكم و سایر "مشکلات گوارشی" می‌شود و مصرف آنها باعث می‌شود که افراد کمتر به سوی خوردن میوه و سبزی كه پوست را شاداب می‌كنند، بروند.

نیترات‌ها: نیترات‌ها كه به میزان زیاد در هات‌داگ‌ها و گوشت‌های نمک‌سود وجود دارند، سرطان‌زا هستند و توصیه می‌شود اگر غذاهایی که حاوی نیترات‌هاست، مصرف می‌کنید، حداقل از "ویتامین‌ C "بیشتری استفاده کنید تا از تاثیر این مواد روی معده شما کاسته شود.

چربی‌های اشباع حیوانی: این چربی اشباع درون برخی گوشت‌های قرمز پرچرب، پوست مرغ و همچنین در "لبنیات پرچرب" موجود است و بهتر است در مصرف آنها حد تعادل رعایت شود.

میان‌ وعده‌های شور: مصرف میان‌ وعده‌های شور باعث افزایش فشار خون شده و تحقیقات نشان داده مصرف زیاد مواد شور و چرب باعث ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن و همچنین پیری پوست می‌شود.

غذاهای فریز شده: این غذاها به‌طور طبیعی برای سلامت بدن مضر نیستند البته اگر به‌ طور مناسب فریز شوند. اما اگر می‌توانید غذاهای تازه مصرف کنید، خوردن گوشت، غلات و "فیبرها" به‌صورت تازه كه حاوی مقدار بیشتری آنتی‌اکسیدان‌های ضد پیری است، توصیه می‌شود.

منبع: salamat.ir




نوع مطلب : سلامت عمومی، 
برچسب ها : 7 خوراکی که "پیرتان" می کند! مصرف میان‌ وعده‌های شور باعث افزایش فشار خون شده و تحقیقات نشان داده مصرف زیاد مواد شور و چرب باعث ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن و همچنین پیری پوست روغن‌های صنعتی كه در تهیه چیپس‌ها و سایر اسنک‌ها کاربرد دارند، سبب درد شكم و سایر مشکلات گوارشی می‌شود و مصرف آنها باعث می‌شود که افراد کمتر به سوی خوردن میوه و سبزی كه پوست را شاداب می‌كنند، بروند. متخصصان تغذیه می‌گویند 7 غذا وجود دارد که حتما باید از مصرف آنها اجتناب کرد و مخصوصا سالمندان باید از مصرف آنها خودداری كنند فست‌ فود: لازم نیست در مورد "غذاهای آماده" زیاد صحبت کنیم، چرا که بیشتر افراد در مورد مضرات آنها زیاد شنیده‌اند. تنها یک جمله کافی است. فست‌فود نخورید. روغن‌های اشباع: از خریدن و خوردن کلوچه‌ها، شیرینی‌ها، فست‌فود و یا هر غذایی که با "روغن‌های اشباع" تهیه شده خودداری کنید تا هم جلوی "بیماری قلبی" را بگیرید، هم جلوی پیری را. روغن‌های صنعتی: روغن‌های صنعتی كه در تهیه چیپس‌ها و سایر اسنک‌ها کاربرد دارند،
لینک های مرتبط :


شنبه 28 دی 1392 :: نویسنده : site059

غذاهای زندانی شده را نخورید!

روغن زیاد و طعم دهنده‌هایی که برای خوشمزه‌تر شدن غذاهای آماده به آن‌ها اضافه می‌شود نیز باعث افزایش چربی خون و گاهی مسمومیت‌های غذایی می‌شود.
امروزه بیشتر افراد به دلیل مشغله زیاد کاری، از غذاهای کنسروی استفاده می‌کنند و مصرف این نوع غذا‌ها بسیار رایج شده اما بهتر است از ضررهای این نوع از غذا‌ها نیز آگاه باشیم.

دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف بیش از حد غذاهای کنسروی به دلیل اینکه در آن‌ها از مواد نگهدارنده، طعم دهنده‌های مصنوعی و رنگ‌ها استفاده می‌شود با گذشت زمان مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند. 

وی گفت: چون زمان تولید تا مصرف غذاهای کنسروی طولانی است، به آن‌ها مواد نگهدارنده اضافه می‌کنند تا از فساد آن جلوگیری شود، که این مواد در دراز مدت باعث سرطان، آسم، آلزایمر و انواع آلرژی‌ها می‌شوند. 

نیستانی افزود: نمک یکی از عناصر اصلی برای ماندگاری غذاهای کنسروی است که عامل اصلی افزایش فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی است. 

این متخصص تغذیه ادامه داد: روغن زیاد و طعم دهنده‌هایی که برای خوشمزه‌تر شدن غذاهای آماده به آن‌ها اضافه می‌شود نیز باعث افزایش چربی خون و گاهی مسمومیت‌های غذایی می‌شود. 

وی با بیان اینکه یک گرم سم موجود در مواد غذایی کنسروی برای کشتن ۱۰ میلیون نفر کافی است گفت: همه غذاهای کنسروی، نه فقط کنسرو ماهی، باید به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده شوند تا میکروب‌های آن‌ها از بین برود. 

وی در پایان گفت: سستی، خستگی، سردرد، گیجی و اختلال بینایی از علائم خطرناک مسمومیت بعد از مصرف غذاهای کنسروی است. 




نوع مطلب : سلامت عمومی، 
برچسب ها : غذاهای زندانی شده را نخورید! روغن زیاد و طعم دهنده‌هایی که برای خوشمزه‌تر شدن غذاهای آماده به آن‌ها اضافه می‌شود نیز باعث افزایش چربی خون و گاهی مسمومیت‌های غذایی می‌شود. امروزه بیشتر افراد به دلیل مشغله زیاد کاری، از غذاهای کنسروی استفاده می‌کنند و مصرف این نوع غذا‌ها بسیار رایج شده اما بهتر است از ضررهای این نوع از غذا‌ها نیز آگاه باشیم. دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف بیش از حد غذاهای کنسروی به دلیل اینکه در آن‌ها از مواد نگهدارنده، طعم دهنده‌های مصنوعی و رنگ‌ها استفاده می‌شود با گذشت زمان مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند. وی گفت: چون زمان تولید تا مصرف غذاهای کنسروی طولانی است، به آن‌ها مواد نگهدارنده اضافه می‌کنند تا از فساد آن جلوگیری شود، که این مواد در دراز مدت باعث سرطان، آسم،
لینک های مرتبط :




( کل صفحات : 14 )    1   2   3   4   5   6   7   ...   
 
 
برچسب ها
پیوندها
آخرین مطالب